Нов, модерен и луксузен комплекс за свадби и свечености.

Ресторан Ксантикасе простира на површина од 1100 м2 и се состои од две целини, сала за свечености специјално дизајнирана за летни и зимски свадби (површина од 500 м2 и капацитет од 350 гости) и летна бавча под отворено небо (1000 m2 и 500 гости).

null

Светлосни ефекти

Интелегентни светлосни ефекти за незаборавна забава

null

Украсување и декорации

Комплетна декорација

null

Хотелско сместување

Невестински апартман како и дополнителни 4 соби

Значење

КСАНТИКА

Ксантика е старомакедонско празнување на пролетта, љубовта и природата, кое според митологијата го добило своето име од божицата Ксантија. Ксантија била божица на цвеќињата, љубовта и убавината во земјата на богот Македон. Симбол на празникот била црвено-белата врвка исплетена од бел и црвен конец, каде што белата боја ја симболизирала чесноста и искреноста, а црвената светлината и љубовта во животот. Црвено-белата мартинка до денес е зачувана како традиција кај нас.

Контакт

ПИШЕТЕ НИ

ул. Тест

070 333 192

info@ksantika.mk